Ogledala - element dekoracije

Ogledala - element dekoracije

Ogledala so najbolj elegantno in koristno orodje za dekoracijo, ob tem pa tudi krepko podcenjena. Vsak od nas se vsaj enkrat na dan ozre v ogledalo, ob tem pa ne pomisli na lepoto in pomembnost, ki jo ogledalo nudi prostoru.

Ogledala so bila in vedno bodo »in«. So nevtralna, niso ne tradicionalna in ne moderna ter se lepo zlijejo v vsak prostor. Lahko dajo občutek globoke ali ploske stene ali celo ustvarijo navidezni občutek, da je stena izginila. Uporaben namen ogledala pride do izraza predvsem v kopalnici, v prostorih, kamor redno zahajajo gostje, pa pride do izraza predvsem dekorativen namen ogledala. 

Estetski videz
Mnogokrat smo v dilemi in ne vemo, ali bi bilo na steno bolje obesiti ogledalo ali umetniško delo. Ko smo v takšnem precepu, se je smiselno odločiti po krajšem premisleku. Najprej moramo preudariti, katera izbira je na videz bolj estetska. Marsikdo je presenečen, ko ugotovi, da je v večini primerov ogledalo veliko bolj estetsko od umetniške slike. Z lepim okvirom in dekorativnimi detajli ogledalo zlahka prekaša še tako dobre umetniške stvaritve in da prostoru močan estetski ton.

Strateška postavitev
Zelo pomembno je, kam v prostor postavimo ogledalo. Napačna postavitev lahko privede do obratnega učinka, kot si ga želimo. Ogledalo lahko ob pravilni postavitvi zlahka in odlično reši probleme, kot je na primer slaba osvetlitev prostora. Prav tako lahko ogledalo poveča pomembnost umetniške slike, še zlasti takrat, ko je slika obešena nasproti ogledala.

 

Našo ponudbo ogledal si lahko ogledate tukaj

 

 

ogledala